In de maand februari 2009 was er in de Oosterkerk te Amsterdam een tentoonstelling te zien van het werk van Henny Weima. In het gastenboek schreef n van de bezoekers:

"We wandelden door hr landschappen tot achter verre
horizonten: mooie impressies van hr intieme geluks-
momenten, dat ze zich n voelt met wat haar zo beroert;
k "duende" dn en dr: een koortsachtig schetsmatig
tekenen om die voor haar zeer kostbare momenten vast te leggen,
en dt maakt haar werk zo bijzonder n mooi, geloof ik...
De gelukkige combinatie van intentie, van moment en plaats,
van bezieling en kunstenaarschap, kan alleen maar
schoonheid voortbrengen...." M.K.


De tentoonstelling in de Oosterkerk was als een reis, die begon met een tropische tuin in Zaire en eindigde in het warme zand van Australische baaien. Daar tussenin ging de reis langs allerlei landschappen waarin Henny Weima de laatste vijf jaar vertoefde.

De bezoeker van deze website kan deze reis (of een gedeelte daarvan) ook maken. Klik daarvoor op de navigatieknoppen bovenaan in de website. U wordt dan geleid langs de diverse bestemmingen en landschappen.

Meer informatie over de gebruikte techniek, de titel en het formaat van de werken is te vinden onder de vergrote foto (klik steeds op de kleine pictogrammen voor de vergroting).

Bij de fotos zijn ook de teksten en de fotocollages gevoegd, die op de tentoonstelling in de Oosterkerk te zien waren..


LANDSCHAPPEN
de oogst van 5 jaar tekenen en plein air

Henny Weima beleeft het landschap dicht bij huis en in verre streken, wandelend, met haar tekenblok onder de arm, vergezeld door haar hond Kashalla of een andere viervoeter. Haar atelier is een veld of een rietsudde, een bospad of een berghelling. Deze tentoonstelling is als een reis, die begint met een tropische tuin in Zaire en eindigt in het warme zand van Australische baaien. Het tekenen is voor Henny nooit doel op zich, maar altijd onderdeel van een groter geheel. Zij verhaalt hierover in de teksten die haar tekeningen begeleiden.