WANDKLEED 'Aalsmeer'Kleed van 3 bij 4 meter, in appliqué techniek

Plek: van 1973 tot 2008 : Doopsgezinde Kerk in Aalsmeer van architect J.F.Staal (Amsterdamse school / Nieuwe zakelijkheid; sinds 7 april 2009 : de Trouwzaal van het gemeentehuis in Aalsmeer van architect J.F.Berghoef (Delftse school)

Lees hier het artikel over het wandkleed 'Het Uitnodigende Landschap'

Lees hier de openingswoorden uitgesproken door Henny Weima tijdens de officiële (her)plaatsing van het wandkleed in de Trouwzaal van het gemeenthuis in Aalsmeer. Voor de foto's, klik hier.


 
WANDKLEED 'De leliën des velds'

Uitzicht vanuit de Doopsgezinde pastorie aan de Uiterweg
Techniek: appliqué
Wandkleed gemaakt voor ds. Sipkema (bij zijn afscheid als ds in 1978)

De zorgeloosheid – Matteus 6, vers 26-30 : de vogelen des hemels – zij maaien en zij zaaien niet, de leliën des veld, hoe zij groeien: zij arbeiden niet en spinnen niet en de bezorgdheid - Matteus 25, de vijf wijze maagden die hun lampen brandende houden (voor de bruidegom), komen samen in een harmonieus midden, een harmonieuze middenstroom. Deze mondt uit in een hemels en toch aards landschap: het stukje westeinderplas waar de dominee vanuit zijn pastorie op uitkeek. De hemel is hier op aarde en moet niet in het hiernamaals gezocht worden.

De zorgeloosheid, dat is Mozart, om de problemen heen dansen en de bezorgdheid, dat is Beethoven, er juist middenin gaan er doorheen gaan. (de ds als concertpianist!)

Als pastoraal werker kan je ook op deze twee manieren de mensen ( met hun problemen of in ziekte) begeleiden, vrolijk en luchtig proberen af te leiden of juist diep op de problemen ingaan.

Ontwerp: Henny Weima
Uitvoering: Henny Weima, Ko Goebel, Jel de Jonge en Jellie Barendse

Lees hier het artikel over het wandkleed 'De leliën des velds'